LS Media Sp. zo.o.
Biuro prasowe - agencja marketingowa i PR LS Media Sp. z o.o.
Czym jest Media relations?
Media relations to jedna z usług, którą zajmuje się nasza działalność. Definicja Media Relations jest bardzo często mylona z innym działem, którym się zajmujemy – Public Relations. W omawianym przypadku mówimy o tworzeniu relacji z mediami. Tak można najkrócej ocenić definicję Media Relations. Ta prosta definicja mówi nam czym zajmuje się Media Relations, jednak nie do końca oddaje założenia.
2022-02-04, 06:30
Public affairs – czym jest i jakie są plusy jego stosowania?
Public affairs to jedna z usług, którym zajmuje się nasza spółka. Z racji tego, że działania PA są pokrewne z public relations, ich cele są bardzo podobne. Jest to dziedzina komunikacji, która ma na celu tworzenie i utrzymywanie stałych i przede wszystkim dobrych kontaktów firmy z podmiotami administracyjnymi, partiami politycznymi czy innymi placówkami, które mają wpływ na życie społeczeństwa. Z prostej definicji działania te mają na celu budowę wizerunku firmy, która pozwoli na stworzenie sprzyjających rozwoju przedsiębiorstwa warunków.
2021-08-18, 20:06
Agencja PR – dlaczego warto korzystać?
Marketing, Public Relations, Social Media, SEO – o co w tym wszystkim chodzi? Zacznijmy od tego, że są marki znane, cenione na całym świecie, a są również takie, których tak naprawdę nikt nie zna. Jeśli zaczynasz budować rozpoznawalność swojej firmy, bądź chcesz, aby o twoim produkcie było głośno pomóc powinno odpowiednie przygotowanie kampanii marketingowej. W takiej sytuacji pomóc może agencja PR. Aby zbudować dobry wizerunek, zwiększyć rozpoznawalność należy zająć się działaniami PR. Agencje Public Relations stworzone są po to, aby wziąć na siebie planowanie i wszystkie działania powiązane z tą akcją. Ale czy może firma bez pomocy fachowców zarządzać PR?
2020-03-26, 16:06